Stortränarens hyllning: ”Ibrahimovic hade varit viktig för Atlético Madrid”. Foto: Bildbyrån

Stortränarens hyllning: ”Ibrahimovic hade varit viktig för Atlético Madrid”

Uppdaterad
Publicerad

Atlético Madrid möter under försäsongen ett all star-lag från MLS. På en presskonferens innan dubbelmötet fick tränaren Diego Simeone frågan om det finns någon spelare i den amerikanska ligan som hade platsat i hans Atlético.

– Talangen och personligheten som Ibrahimovic har, hade vi kunnat behöva, säger han enligt spanska AS.

Målproduktionen har det inte varit något fel i Madridlaget trots att man nyligen släppt superstjärnan Antoine Griezmann till Barcelona. De kommer senast från en 7-3-seger mot Real Madrid där Diego Costa gjorde inte mindre än fyra mål.

Uppgifter: Simeone ville värva Ibrahimovic 2017

Redan för två år sedan uttryckte den argentinske tränaren sin uppskattning för svensken. Då hade han precis lämnat Manchester United och rykteskvarna malde sig varma. Atlético Madrid och just Simeone sades vara måna om att locka dit Ibrahimovic som till slut valde spel i MLS och LA Galaxy.

37-åringen är med i den 26-spelare stora truppen som representerar MLS i uppvisningsmatchen mot Atlético Madrid natten till torsdag svensk tid. Även om det i dagarna har ryktats om att Ibrahimovic ser slutet på sin USA-karriär är det föga troligt att flyttlasset skulle gå till den spanska huvudstaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.