Succécomeback för Erik Berg

Uppdaterad
Publicerad

Efter drygt ett år gjorde Djurgårdens mittback Erik Berg comeback i den allsvenskan premiären 2020. Det blev en succécomeback med ett nickmål när Dif vann mot Sirius med 2-0.

– Det känns väldigt bra då jag varit borta från fotbollen i ett år, säger han till SVT Sport.

Djurgården är regerande svenska mästare. I slutet av säsongen fick man däremot klara sig utan viktiga mittbacken Erik Berg som gjorde sin senaste match 1 juni 2019 borta mot Sirius.

I en två månader försenad allsvensk premiär inledde Sirius mot Djurgården – och då var Erik Berg tillbaka. Det skulle bli en succécomeback då han nickade in 1–0 halvvägs in i den första halvleken efter ett inlägg från Aslak Fonn Witry.

– Det var en frispark som vi övat på och vi har väldigt bra frisparksläggare och det är ganska lätt styra in bollarna då. Det känns väldigt bra då jag varit borta från fotbollen i ett år. Det var väldigt, väldigt skönt se nicken gå in, säger Erik Berg till SVT Sport.

KLIPP: Hör Erik Berg efter matchen

Mästarna vann premiären

I den andra halvleken pressades Djurgården delvis av Siruis, men de riktigt heta målchanserna uteblev.

I stället för en kvittering fastställde Djurgården slutresultatet i den 87:e spelminuten genom inhopparen Oscar Pettersson. Han kunde enkelt lägga in 2-0 målet från nära håll då han blev frispelad av Haris Radetinac. Målet var Oscar Petterssons första i allsvenskan.

– Det kunde absolut varit en bättre start, men vi vinner matchen vilket. Men för mig personligen känns det väldigt bra göra ett mål tidigt, säger Erik Berg.

Berätta om känslan att spela en premiär utan publik?

– Det är verkligen märkligt, och vi saknar publiken något oerhört i sådana här matcher. Ibland sjunker tempot och då behöver man publiken som hjälper till. Det är någonting vi får hantera eftersom att det kommer vara så här framöver en tid.

Bitter känsla

I Sirius var det bittert efter premiärförlusten.

– Jag tycker att vi gör en bra match, men vi är för dåliga i defensiv och offensiv box. Där avgörs matchen, säger Tim Björkström till SVT Sport.

Hur var det att spela den här ovana premiären?

– Det är klart att det är speciellt och det är klart vi hade velat ha mycket folk i vår nya arena. Jag tycker att vi hanterar det bra. Man hör varandra och det är lättare att kommunicera med varandra.

KLIPP: Höjdpunkterna från Sirius-Djurgården

Allsvenskan

IK Sirius logo

IK Sirius

0 - 2

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

Studenternas IP, Uppsala
Publik: 0
Domare: Victor Wolf

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.