Sundsvall nytt krislag i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Kris ekonomiskt och numera även kris i tabellen.

Efter tio omgångar i år ligger fjolårets poplag GIF Sundsvall på kvalplats neråt i allsvenskan. I dag blev det förlust med 2-0 mot Norrköping.

– Det känns extra tungt när matchen borde sett annorlunda ut, säger Linus Hallenius till C More.

I fredags redogjorde GIF Sundsvall att de förväntas göra ett minusresultat på 7,4 miljoner kronor i år.

– Det är kris, sa klubbens ordförande Hans Selling till SVT då.

Numera är det även kris rent sportsligt.

Det är illa nog att fjolårets överraskningslag börjar sladda rejält, det här var fjärde raka förlusten och kvalplats efter tio omgångar, men än värre är klubbens usla finanser som på sikt är ett hot mot klubbens existens på elitnivå.

Måste sälja spelare

I runda slängar måste tolv miljoner kronor in för att täta de senaste årens underskott och årets driftskostnader. Spelarförsäljningar i sommar är ett absolut måste och den som måhända kan dra in mest slantar är Linus Hallenius.

Fjolårets tvåa i den allsvenska skytteligan står redan på sex mål i år – men på Östgötaporten mot IFK Norrköping saknade han det vanliga stinget.

Hallenius irriterad

Hallenius fick tre utmärkta lägen att straffa ett tokoffensivt IFK Norrköping innan hemmalaget tog ledningen. Två gånger sköt han tätt utanför, en gång mitt på hemmamålvakten Isak Pettersson. Ovanliga missar av prickskytten.

IFK Norrköping är sårbart bakåt. Trebackslinjens spelare kan inte med bästa vilja kallas blixtsnabba – men mycket till hjälp har trion Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Rasmus Lauritsen heller inte alla gånger.

Managern Jens Gustafsson satsade på tre anfallare plus offensiva duon Simon Thern och Simon Skrabb på mittfältet.

”Extra tungt”

Det gav utdelning och två snabba mål innan paus av Christoffer Nyman och Jordan Larsson. 2-0 slutade också matchen.

– Det känns extra tungt när matchen borde sett annorlunda ut. Jag har tre kanonlägen innan de gör sitt första mål. Det är tungt idag när jag inte kan hjälpa laget bättre. I dag var det en sådan dag och då är det inte så jävla kul. Vi får ta med oss en bra prestation från första halvlek där vi är bättre än Norrköping, säger Linus Hallenius till C More.

Allsvenskan

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

2 - 0

GIF Sundsvall logo

GIF Sundsvall

Östgötaporten, Norrköping
Publik: 6785
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.