Svenska mardrömmen: Claesson utbytt med svåra smärtor

Uppdaterad
Publicerad

Sverige lyckades hålla tätt första 25 minuterna trots massiv spansk press. Sedan kom ett Blågult mardrömsbesked när Viktor Claesson skadade knäet och i svåra plågor tvingades bryta matchen.

– Jag har inte varit med om något sådant här innan, säger han till SVT Sport

Viktor Claesson har sedan Janne Andersson tog över som svensk förbundskapten 2016 varit given i en Blågul startelva. Bara vid två tillfällen har 27-åringen inte inlett från start.

I dag, borta mot Spanien i EM-kvalet, var inget undantag.

Herrlandslaget i fotboll

Men redan efter 25 minuter tvingades yttern bryta matchen.

I en sällsyn svensk kontring, där hemmalaget totaldominerat, fastnade svensken med sin högra fot i gräset och av bilderna att döma var det knäet som tog smällen.

Det tog inte många sekunder innan han tecknade för byte. In kom istället Jakob Johansson, till vardags i Rennes.

– Jag har inte varit med om något sådant här innan, men det kändes som att han (Jordi Alba) sparkade på mitt ben. Jag ska ta magnetkameraundersökning imorgon. Jag vet inte mer i nuläget. Det är ingen mening att spekulera, säger han själv till SVT Sport.

Sverige föll till slut med 3-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet