Petronella Ekroth poserar i Juventus-tröjan. Foto: Instagram

Petronella Ekroth klar för Juventus: ”En dröm slår in”

Uppdaterad
Publicerad

Juventus vann den italienska högstaligan i fjol direkt i sin debutsäsong. Nu satsar damlaget på att fortsätta på den inslagna vägen – och värvar svenska Petronella Ekroth.
”Det är väldigt svårt att formulera mig i ord, men detta är en dröm som slår in”, skriver försvararen på sin Instagram.

Inför den gångna säsongen hade Juventus enbart ungdomslag på damsidan men vann den italienska högstaligan direkt efter uppstartandet av klubbens första damlag.

Herrlaget har sedan flera år tillbaka haft en stor dominans i Italien och presenterade i går storstjärnan Cristiano Ronaldo efter en uppmärksammad övergång.

Nu blir Petronella Ekroth nästa värvning att presenteras när storklubben också satsar på fortsatta damframgångar.

”En dröm som slår in”

Ekroth inledde i år sin tredje säsong med Djurgården efter flytten från Hammarby år 2016. 28-åringen har sedan tidigare bland andra representerat Tyresö och tog sitt enda SM-guld i sin debutsäsong med Linköping år 2009.

”Det är väldigt svårt hur jag ska formulera mig i ord men detta är en dröm som slår in! Det är en stor ära att få spela i och vara en del av en så anrik och respekterad klubb som Juventus. Mitt mål har alltid varit att få spela stora internationella matcher mot bästa möjliga motstånd och äntligen blir det till verklighet!”, skriver Ekroth på sin Instagram.

Ekroth har gjort 32 ungdomslandskamper för Sverige men har ännu inte fått chansen i seniorlandslaget.

”Välkommen Petronella”, hälsar Juventus på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer