Kylian Mbappé gav Frankrike ledningen mot Sverige. Foto: Bildbyrån

Kylian Mbappé sänkte Sverige

Sverige föll tungt då man förlorade med 0–1 mot världsmästarna Frankrike. Matchhjälte blev Kylian Mbappé som gjorde matchens enda mål i slutet av första halvlek efter ett solonummer.

– Jag är nöjd med hur vi genomför matchen, men besviken över resultatet, säger Janne Andersson på presskonferensen.

Efter en avvaktande inledning var det Sverige som skapade matchens första riktiga målchans. I den 38:e matchminuten lyfte Victor Nilsson Lindelöf in en boll mot straffområdet till Marcus Berg. Forwarden fick också med sig bollen och fick till ett avslut mot Hugo Lloris. Men den franska målvakten kom ut bra och kunde styra undan bollen.

I stället var det Frankrike som tog ledningen just innan paus. Det genom anfallsstjärnan Kylian Mbappé som fick bollen nära kortlinjen. Han tog sig också förbi Mikael Lustig och Kristoffer Olsson. Från en snäv vinkel kunde han göra 1–0 efter att Robin Olsen släppte förstastolpen.

Herrlandslaget i fotboll

Kulusevski byttes in

Precis som i första halvlek saknades inledningsvis de stora målchanserna. För att bryta de låsta läget valde Janne Andersson att byta in Juventus Dejan Kulusevski mot Sebastian Larsson i den 70:e matchminuten.

Med Kulusevski fick Sverige in välbehövlig offensiv energi i kvitteringsjakten. Trots det lyckades Sverige inte riktigt luckra upp Frankrikes försvar som placerade sig allt lägre mot slutet.

I den 89:e matchminuten hade Emil Forsberg en bra chans, men hans skott utifrån gick rakt på Hugo Lloris.

Janne: ”Besviken över resultatet”

I stället förlorade Sverige med 0–1 då Kylian Mbappés mål blev matchens enda. Detta trots att Frankrike fick en straff på övertid efter att Victor Nilsson Lindelöf rev ned Anthony Martial. Antoine Griezmann sköt straffen över.

– Jag är nöjd med hur vi genomför matchen, men besviken över resultatet, säger Janne Andersson på presskonferensen efter matchen.

– Vi möter ett väldigt bra lag, det är ju ändå världsmästarna. Men jag tycker att vi var minst lika bra. Därför är jag besviken. Målet de gör är ett slumpmål, ett flytmål.

MATCHFAKTA

Sverige-Frankrike 0-1 (0–1)

Mål: 0–1 Kylian Mbappé (41).

Varningar, Sverige: Victor Nilsson Lindelöf. Frankrike: Dayot Upamecano.

Domare: Szymon Marciniak, Polen.

Sverige (4–4–2): Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Pontus Jansson, Pierre Bengtsson (Ken Sema 88) – Sebastian Larsson (Dejan Kulusevski 70), Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Marcus Berg, Robin Quaison (John Guidetti 77).

Frankrike (3–5–2): Hugo Lloris – Dayot Upamecano, Raphael Varane, Presnel Kimpembe – Leo Dubois (Ferland Mendy 88), N'Golo Kanté, Antoine Griezmann, Adrien Rabiot, Lucas Digne – Kylian Mbappé (Anthony Martial 77), Olivier Giroud (Steven Nzonzi 90).