SVT:s experter om hatet mot Berg: ”Det är åt helvete”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Berg fick motta hat på sociala medier efter gårdagens EM-match.

Detta efter en miss i andra halvlek.

– Det är helt förkastligt, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Näthatet som anfallaren Marcus Berg utsattes för efter missen i gårdagens EM-kryss mot Spanien har polisanmälts. Dagen efter mötte han pressen på en digital presskonferens.

– Jag stängde så klart av mina sociala medier. Tyvärr så vet man att det kan komma lite skit efter en missad chans, sa Berg själv på dagens presskonferens.

Fotbolls-EM

SVT:s experter reagerar starkt på vad som hände Berg.

– Jag kan också bli arg när någon i min favoritlag missar. Men man andas och är lite irriterad och sen stoppar man där. Det är det de här människorna måste börja lära sig. Att andas och inte gå på telefonen och skriva massa dynga som gör enormt ont för de spelarna, säger Daniel Nannskog.

– Att få den här negativa energin som Marcus Berg får... Berg som gör allt för Sverige. Jag hade undvikit sociala medier under hela turneringen, för det påverkar för mycket, säger Nannskog.

”Energin har alltid funnits”

Jonas Eriksson fyller i.

– Hela den här energin har alltid funnits. Man har alltid suttit hemma framför soffan och haft synpunkter. Problemet nu är att det är en knapptryckning bort. Har du inget snällt och säga så säg ingenting, säger han.

Eriksson själv berättar att han fått ta emot hat, men att han valde att inte ha sociala medier.

– Jag höll mig helt borta från sociala medier. Jag vet inte vad jag hade upplevt om jag hade haft det, säger han.

– Vi vill ha kommunikation med spelarna och att de ska ställa upp för oss i media och även tittarna. Men det här blir tvärtom, att de fjärmar sig. Vi vill komma närmare, men det blir tvärtom. Det är åt helvete, säger Eriksson.

Förbundet har polisanmält kommentarer som inkom på Marcus Bergs Instagram-konto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet