Foto: Scanpix

Tegnell tror på restriktioner under EM: ”Väldigt försiktiga”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbolls-EM är framflyttat till nästa sommar på grund av pandemin.

Men inte heller då kommer det att bli ett vanligt mästerskap med publik, tror Anders Tegnell.

– Vi kommer vara väldigt försiktiga med stora publikansamlingar ganska lång tid framåt, säger statsepidemiologen i SVT:s Corona special.

I mitten på mars meddelade Europeiska fotbollförbundet, Uefa, att herrarnas EM flyttas fram ett år till sommaren 2021 på grund av coronapandemin.

Med lite mer än ett halvår kvar till mästerskapet är planen naturligtvis fortfarande att EM ska spelas som planerat nästa år men Anders Tegnell öppnar för att det blir utan publik.

Corona och idrott

– Det är så långt fram att det är svårt att veta men jag tror att vi kommer att vara väldigt försiktiga med stora publikansamlingar ganska lång tid framåt, säger statsepidemiologen i SVT:s Corona special.

Tegnell vet inte redan nu vilken typ av begränsningar som eventuellt finns till sommaren.

– Om vi har landat i något nästa sommar, det vet jag faktiskt inte i dag. Jag tror i alla fall att det kommer att vara begränsningar på hur många som kan vara med, säger Tegnell och fortsätter:

– Vi får hoppas att vi kunnat hanterat det så bra fram till dess att vi kan ha viss publik men det blir nog inte som det brukar vara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet