Turkisk skräll mot Nederländerna i VM-kvalet

För första gången sedan EM 1980 har en spelare lyckats göra ett hattrick mot Nederländerna. Burak Yilmaz gav Turkiet en drömstart på VM-kvalet – och Nederländerna en mardrömsstart.

I EM-slutspelet 1980 slog Västtysklands Klaus Allofs till med ett hattrick mot Nederländerna. Enligt statistikföretaget Gracenote har ingen lyckats sedan dess – förrän ikväll.

Lille-anfallaren Burak Yilmaz satte både 1-0 och 2-0 för Turkiet i den första halvleken, det andra målet på straff. I den 81:a minuten slog lagkaptenen sedan in en frispark till 4-2 – hans tredje fullträff för kvällen och matchens sista mål.