Tyskland vinnare av Confederations Cup. Foto: TT Nyhetsbyrå

Chiles jätteblunder gav Tyskland segern

Tyskland står som vinnare av Confederations Cup. Detta efter att ha vunnit finalen mot Chile med 1-0. Marcelo Diaz jätteblunder i första halvlek blev matchavgörande.

I inledningen av matchen var det Chile som visade störst ambition och vilja att vinna den här matchen. Passningarna gick allt annat än i sidled och laget ville framåt.

– Det är ett väldigt taggat Chile vi ser där ute, sade SVT Sports expert Daniel Nannskog under pausvilan.

Confederations Cup

Rejäl bjudning gav tyskarna ledningen

Med tanke på Chiles frenesi inledningsvis, kom Tysklands ledningsmål som en liten chock, även om tyskarna är ett lag som behöver så lite för att hugga direkt.

Och vid ledningsmålet var det inte direkt någon liten bjudning. Lagkamraten till John Guidetti, Marcelo Diaz, skulle passa bollen hem till egen målvakt. Men där fanns bara två tyskar som enkelt kunde spela sig fram till öppet mål, Lars Stindl målskytt.

Efter 1-0 gick tyskarna gör mer och tog över spelet, men det var ett resultat som stod sig in till halvtidsvilan.

Julian Draxler i kamp om bollen med Mauricio Isla. Foto: TT Nyhetsbyrå

Videogranskningarna i fokus på nytt

I den andra halvleken tryckte Chile på för en kvittering – och ibland kanske lite väl hårt. Detta när Gonzalo Jara träffade Tysklands anfallare Timo Werner med en ful armbåge rakt på käkbenet.

– Det där är fult, det kommer förmodligen att bli ett rött kort, sade SVT Sports expert, Glenn Strömberg.

Domaren Milorad Mazic valde att använda videogranskningen på den fula smällen, men när han återvände ut på planen nöjde han sig med att dela ut ett gult kort till Jara.

Domaren och videogranskningar en stor del av finalen. Foto: TT Nyhetsbyrå

Med 59 procent av bollinehavet och 4-1 i avslut på mål under den andra halvleken, tyckte nog många att Chile hade samlat ihop till en kvittering. Inte minst alla de rödklädda supportrarna och dominerade läktarna på Saint Petersburg Stadium.

Men så blev det inte. Tyskland höll undan och vann finalen med 1-0. Det grova misstaget från Marcelo Diaz i den första halvleken blev matchavgörande. I fredags vann Tyskland U21-EM och visar på flera fronter att nationen blir att räkna med även framöver.

– Vi ville upprepa U21-lagets seger och vi förtjänade att vinna. Den här titeln är speciell för att laget aldrig spelat ihop tidigare, sade Julian Draxler efter matchen. Draxlar som också blev utsedd till turneringens bästa spelare.