Victor Edvardsen lämnar Degerfors för Djurgården. Foto: Bildbyrån

Victor Edvardsen klar för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart.

Djurgården värvar Degerfors målkung Victor Edvardsen som har skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Jag var ganska tydlig med att jag inte ville gå för pengarna, säger Edvardsen.

Djurgården har fått sin anfallsstjärna. Edvardsen, som har har tillbringat de två senaste säsongerna i Degerfors, gjorde stor succé i klubbens allsvenska comeback. 25-åringen smällde in 14 mål och blev tvåa i skytteligan efter Norrköpings Samuel Adegbenro. Enligt Sportbladet betalar Djurgården runt sex miljoner kronor. En summa som kan växa om vissa villkor uppfylls.

– De la upp en tydlig idé om hur de vill spela mig och hela den där biten. Att komma till en storklubb och få leverera var en del i resonemanget. Jag ville inte ta ett för stort kliv, utan ett realistiskt, säger Edvardsen till SVT Sport.

Hade kunnat gå utomlands

Edvardsen säger att han hade kunnat gå utomlands. Vad det är för typ av klubbar och i vilka länder vill han inte gå in på.

– Det var bara att tajmingen inte kändes rätt och jag ville hitta en bra lösning för mig i det sportsliga. Då var Djurgården det bästa alternativet. Redan från start när jag började träffa dem kändes det skitbra, säger han.

– Jag var ganska tydlig med att jag inte ville gå för pengarna utan det sportsliga och se hur långt man kan gå. Nu blev steget Djurgården och jag är otroligt glad för att komma hit.

Sänkte Djurgården i maj

Djurgården fick under säsongen känna på Edvardsens målfarlighet. I början av säsongen vann Degerfors med 2–0 på Stora Valla efter två mål av just Edvardsen – bland annat med ett långskott från halva plan.

– Jag vet inte om de fick upp ögonen för mig just då. Jag har mött dem fyra gånger förra året, två försäsongsmatcher och två i allsvenskan. Jag tror inte att det var avgörande när jag drog iväg ett långskott, det måste nog ha kommit senare, säger han.

KLIPP: Se Edvardsens drömmål mot Djurgården i maj

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.