Victor Nilsson Lindelöf är en viktig kugge i det svenska försvaret. Foto: Bildbyrån

Victor Nilsson Lindelöf och John Guidetti missade träning

Uppdaterad
Publicerad

Ryggproblemen fortsätter att störa Victor Nilsson Lindelöf. Mittbacken saknades återigen när landslaget genomförde sin första taktiska träning inför lördagens EM-kval mot Malta.

– Jag har en låsning i ryggen och vi tar det dag för dag, säger Lindelöf till SVT Sport.

Manchester United-försvararen Victor Nilsson Lindelöf missade helgens ligamatch mot Newcastle på grund av en låsning i ryggen och tränade inte heller med landslaget i går.

Frågetecknen tornar nu upp sig inför Malta-matchen i EM-kvalet på lördag.

Herrlandslaget i fotboll

– Jag har en låsning i ryggen och vi tar det dag för dag, säger Lindelöf till SVT Sport.

– Jag har haft problem med ryggen sedan i torsdags. Vi hade match då (i Europa League mot AZ Alkmaar) och ryggen låste sig, fortsätter han.

Guidetti och Olsen saknades också

Nilsson Lindelöf vill gärna spela redan på lördag, men vill heller inte riskera att förvärra något med tanke på Spanien-matchen som väntar tre dagar senare.

– Det här var första dagen jag var ute på planen och testade och det kändes bra. Vi får se hur det känns i morgon när jag vaknar. Det är viktigt att bli frisk, men sen vill jag alltid spela varje match. Vi har två matcher den här samlingen så vi får se hur det blir till första matchen.

– Men mitt mål är att jag ska spela om Janne vill det.

Även anfallaren John Guidetti, som enligt presschefen fick en lårkaka i slutet av gårdagens träning, och målvakten Robin Olsen körde individuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet