Wettergren om Zlatans utspel: ”Fått många sms från spelare som inte förstår någonting”

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic kritiserade Janne Andersson för bristen på mångfald i den första landslagstruppen.
Assisterande förbundskapten Peter Wettergren känner inte igen sig i bilden som anfallaren målar upp.
– Jag har fått många sms från spelare vi haft med invandrarbakgrund som inte förstår någonting av det han säger, säger Wettergren till SVT Sport.

Det var i en lång intervju med Expressen som publicerades i tisdags som Zlatan Ibrahimovic gick till hård attack mot förbundskapten Janne Andersson och kritiserade honom för avsaknaden av spelare med utländsk bakgrund i sin första landslagstrupp.

– Först var ingen med annan bakgrund med. Sen fick han frågan, då bajsade han på sig. Sedan kommer det med fler. Då förstör han det jag själv har byggt upp i 20 år. Om det är något han står för, då ska han stå för det och inte ändra sig för att en fråga kommer upp. Inte för att man blir smutskastad av media, sa Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic riktar skarp kritik mot Sveriges förbundskapten Janne Andersson. Foto: Nils Petter Nilsson/TT, Expressen tv

Faktum var att Zlatan hade fel i sak då både Jimmy Durmaz och Emir Kujovic fanns med i truppen, och byttes in mot Nederländerna.

”Han får tycka vad han vill”

Janne Andersson svarade på kritiken till Expressen och höll inte med, men i övrigt har ingen av landslagsledarna kommenterat utspelet. Men i samband med torsdagens träning ställde den assisterande förbundskapten Peter Wettergren upp på intervju.

– Han får tycka och tänka vad han vill. Det kan inte vi styra över. Jag förstår det inte. Jag vet ju hur Janne tänker och vi har haft diskussioner hela tiden. Vi har alltid tänkt på att ta ut de 23 spelare som har störst chans att vinna matchen för oss, oavsett vilken härkomst de har, säger Wettergren.

Han menar att han och Janne Andersson fått mycket backning efter Zlatan-intervjun.

– Jag har fått många sms och Janne har fått många sms från spelare vi haft med invandrarbakgrund som inte förstår någonting av det han säger. I det är vi trygga i oss själva och för oss är den diskussionen slut där.

Zlatan: ”Jag såg ingen med annan bakgrund där” Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer