Zlatan såg Milan ta sig vidare Foto: Bildbyrån

Zlatan på bänken när Milan gick vidare

Zlatan Ibrahimovic och Rafael Leao – anfallsparet i 2–0-segern mot Cagliari i ligan i lördags – började på bänken.

Och där fick de sitta kvar under cupmatchen mot Spal hemma på San Siro.

Milan vann med 3–0 och är klart för kvartsfinal.

Milans tränare Stefano Pioli satsade på nytt på ett tremannaanfall med polacken Krzysztof Piatek i en central position.

Piatek tog chansen och gjorde 1–0 efter 20 minuter. Varpå han spelade fram Samu Castillejo till 2–0 – polackens första målgivande passning i en tävlingsmatch sedan han kom till Milan inför säsongen 2018-2019.

Theo Hernandez fastställde resultatet till 3–0. Nu väntar Torino i kvartsfinalen.

Formstarka Atalanta lyckades kvittera till 1–1 borta mot Fiorentina och fick sedan ett numerärt överläge. Med 20 minuter kvar visades German Pezzella ut (andra varningen) för filmning. Trots det skickade spanjoren Pol Lirola i det vinnande 2–1-målet för Fiorentina.

Senare i kväll spelar Juventus–Udinese. I morgon möts Parma–Roma.

Klipp: Se Zlatans mål mot Cagliari i Serie A (11 januari 2020)