Zlatan väntas starta ikväll: ”Nästan 100 procent säker”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak och Zlatan Ibrahimovic.

Det mesta tyder på att de två bildar anfallspar i kvällens svenska startelva.

– Det är rätt häftigt, det är nästan 20 års skillnad mellan dem, säger SVT:s fotbollsreporter Johan Kücükaslan.

Om bara några timmar ställs Sverige mot Georgien i den första VM-kvalmatchen. Mycket tyder på att det blir en del förändringar i startelvan.

När det gäller forwardspositionerna så verkar det bli Alexander Isak och Zlatan Ibrahimovic som bildar toppar den svenska uppställningen.

Herrlandslaget i fotboll

– Jag är nästan 100 procent säker på att Zlatan startar om han inte råkar skada sig idag, säger SVT:s fotbollsreporter Johan Kücükaslan i Morgonstudion.

Marcus Berg har skadebekymmer och kommer inte att spela mot Georgien ikväll. Även Quaison väntas få inleda matchen på bänken.

– Robin Quaison har inte varit så bra som han brukar vara. Det mesta tyder på att Alexander Isak startar bredvid Zlatan, säger Johan Kücükaslan.

Forsberg väntas få vila

Även på mittfältet väntar en del ändringar.

– Emil Forsberg trodde man skulle starta, han har varit given, men han har nog varit lite sliten. Så han vilas, lika med Albin Ekdal, om man ska tro kvällstidningarna, säger Johan Kücükaslan.

Jesper Karlsson, debutanten, väntas få speltid först i träningsmatchen mot Estland nästa vecka.

Därmed blir det troligen Dejan Kulesevski och Kristoffer Olsson som ställer upp intill Sebastian Larsson och Viktor Claesson. På backsidan väntas det bli som vanligt förutom att Andreas Granqvist inte startar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet