Angelica Bengtsson. Foto: Bildbyrån

Angelica Bengtsson har sökt sommarjobb – som trafikvakt

Uppdaterad
Publicerad

Stavhopparen Angelica Bengtsson var ett av Sveriges medaljhopp vid det OS i Tokyo som nu har skjutits upp till sommaren 2021. Istället har hon nu sökt sommarjobb – bland annat som trafikvakt.

– Det är dels en inkomst men också skönt att ha något att göra när man har mer tid, säger hon till Kvällsposten.

Angelica Bengtsson hade visat fin form och bland annat vunnit SM på 4,74 meter. Men så kom coronakrisen och vände uppe och ner på hennes tillvaro.

– Jag har brutit ihop och kommit tillbaka. Det var en period efter beskedet där jag hade väldigt låg motivation för att gå till träningen igen, men jag har kommit över det värsta, säger hon till Kvällsposten.

Corona och idrott

Hon bor bredvid Värendsvallen i Växjö och det är där hon tränar nu. Men då alla tävlingar ställts in så går hon miste om stora delar av sina inkomster.

– Jag har fått en del andra uppdrag som kompenserar mig för bortfallet, jag klarar mig än så länge. Men bara för att ha något att göra i sommar söker jag sommarjobb. Det är bara för att ha något att göra egentligen, det är dels en inkomst men också skönt att ha något att göra när man har mer tid, säger hon.

KLIPP: Träna hemma med Angelica Bengtsson:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet