Foto: Bildbyrån

Armand Duplantis efter Kendricks covid-besked

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska stavhoppsstjärnan Armand Duplantis kommenterar nu Sam Kendricks covid-besked.

–Jag är lite i chock, jag kan inte riktigt tro på det. Det är svårt, det känns fortfarande inte riktigt som att det är på riktigt, säger han enligt TT.

En av Duplantis främsta rivaler i stavhopp, Sam Kendricks, har testat positivt för covid-19 och missar därmed OS. Nu kommenterar svensken beskedet.

– Det är svårt att reagera på det, för det känns fortfarande inte helt verkligt. För en timme sedan var jag fortfarande inställd på en riktig fajt med Sam. Han var en av mina största rivaler och en som skulle pushat mig framåt i finalen, säger Duplantis till TT.

Tokyo 2020

Beskedet om att Kendricks inte kan tävla kom under torsdagsmorgonen.

– Jag är lite i chock, jag kan inte riktigt tro på det, säger Armand Duplantis.

Har inte varit i kontakt

Armand Duplantis är nära vän med amerikanen men säger att han inte har varit i kontakt med Sam. Men det kunde ha varit annorlunda.

– Jag har inte varit i kontakt med Sam, så det är en bra sak i alla fall. Men det är bara läskigt, säger Duplantis till TT.

Till TT berättar Duplantis att han var på väg att träffa Kendricks.

– Jag hade supertur att jag inte träffade honom. Jag hade planer på att kanske träffa honom i går, men då ringde min flickvän så då blev det inte så. Där hade jag ganska mycket tur, får man säga, säger Mondo.

– Den senaste timmen har varit konstig, när jag och pappa gått runt här i OS-byn har det känts märkligt. Jag känner mig inte riktigt bekväm, fortsätter Duplantis.

ARKIV: Exklusivt möte med stavhoppstrion

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet