Khaddi Sagnia. Foto: SVT

Khaddi Sagnia drömmer om sju meter

Uppdaterad
Publicerad

Ingen svensk längdhopperska har någonsin hoppat över sju meter.

Ska Khaddi Sagnia bli den första?

– Drömmen finns där, men jag ska inte säga att mina tankar är där just nu. Det är mycket som ska stämma för att man ska komma dit, säger 26-åringen.

Hon har kämpat sig tillbaka från två korsbandsskador i karriären. Hela 2019 blev näst intill ett år fyllt med rehab för 26-åriga Khaddi Sagnia.

Starkare än någonsin?

”Har blivit bättre”

Nja.

– Jag skulle kunna bli starkare och snabbare. Annars är det ju slöseri med tid för mig att komma hit och träna. Men visst, jag har blivit bättre och utnyttjat den här tiden till att träna, säger hon till SVT Sport.

KLIPP: ”Jag dör för mat”

Personbästa i Möndal

Visst finns det styrka hos Khaddia Sagnia.

För två veckor sedan slog hon till med personbästa – 6,81 – på en tävling i Mölndal.

– Alltså, det var helt sjukt. Fy fan vad kul! Det var ett bra tag sedan som jag kände en sån inre glädje för friidrotten. Även om jag bara förbättrar mig en centimeter så står en centimeter för så mycket slit. När jag var i luften såg jag sjumetersmarkeringen. Jag bara kollade på den och tänkte att jag kan komma dit. Det kändes så härligt och nu är jag ett steg närmare.

I helgen tävlar Sagnia på en hoppgala på Ullevi i Göteborg och redan på onsdag är det dags igen på Karlstad GP – en tävling som SVT sänder.

Hela reportaget med Sagnia:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.