Randolph Ross stängs av fram till 2025 för missar i sin vistelserapportering. Foto: Bildbyrån

OS-mästare på 4x400 meter stängs av för dopning

Uppdaterad
Publicerad

Randolph Ross, med i det amerikanska lag som vann guld på 4x400 meter vid OS i Tokyo, stängs av fram till 2025 för dopningsbrott.

21-åringen har missat i sin vistelserapportering och förfalskat ett e-mail som han sänt till antidopningsmyndigheter, skriver Reuters.

Ross, som har ett personrekord på 43,85 från förra året, var avstängd från hemma-VM i Eugene eftersom den tredje missen i vistelserapporteringen kom i juni i år – tredje gången han missade inom ett år.

Tokyo 2020

– Ross erkände för AIU-representanter att han ändrade ett systemgenererat e-postmeddelande (som bekräftar en uppenbar uppdatering av informationen om hans vistelseort för den relevanta perioden) för att försöka undvika ett tredje misslyckande inom en 12-månadersperiod, sade internationella friidrottsförbundets integritetsenhet AIU i ett uttalande.

OS-guldet påverkas inte eftersom det bärgades utanför den aktuella tidsperioden.

Avstängningen gör att Ross missar VM i Budapest nästa år och OS i Paris 2024.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet