Daniel Ståhl under förra årets gala Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenska Diamond League-galan satsar på tävling i augusti

Uppdaterad
Publicerad

Bauhausgalan, det årliga Diamond League-stoppet i Sverige, skulle ha anordnats den 24:e maj men precis som otaliga andra evenemang fick tävlingen skjutas upp i och med coronapandemin. Nu säger Jan Kowalski, tävlingsdirektör för Stadiontävlingen, att man har ett nytt potentiellt datum.

– Vårt måldatum är 9:e augusti, säger Kowalski till SVT Sport.

I slutet på mars kom det definitiva beslutet från den svenska Diamond League-galan på Stockholm Stadion: uppskjutet på obestämd framtid. I dag kan Jan Kowalski, tävlingsdirektör för galan, berätta för SVT Sport att man har ett nytt potentiellt datum.

– Vårt måldatum är 9:e augusti. Men vi vet ju inte hur Diamond League-ledningen kommer ställa sig till det. Deras nya schema kommer antagligen vara klart första maj, säger Kowalski till SVT Sport.

Enligt Kowalski väntar man på definitivt beslut från DL-ledning hur de planerade tävlingarna framöver kommer genomföras.

I mars meddelade Diamond League att man skjuter upp alla planerade tävlingar i maj: Stockholm (24:e), Neapel/Rom (28:e), Rabat (31:a). I Diamond Leagues officiella kalender finns fortfarande alla planerade tävlingar från och med juni inbokade med finalen i Zürich den elfte september som sista stopp.

SE MER: Kalle Berglund tränar i nya klimatrummet (31 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.