Thobias Montler och Karin Torneklint. Foto: Bildbyrån

Torneklint inte orolig för VM-hoppen: ”Väldigt nära att börja tävla”

Uppdaterad
Publicerad

Både Fabian Delryd och Thobias Montler går skadade och är frågetecken inför VM. Men Sveriges förbundskapten Karin Torneklint är inte orolig.

– Både Fabian och Thobias är väldigt nära att börja tävla, säger hon till SVT Sport.

Höjdhopparen Fabian Delryd och längdhopparen Thobias Montler har brottats med skadeproblem den här säsongen. Men Sveriges förbundskapten Karin Torneklint är inte orolig för deras eventuella medverkan på ett VM.

– Både Fabian och Thobias är väldigt nära att börja tävla. Det är nog bara någon vecka bort, säger Torneklint till SVT Sport.

Varken Montler eller Delryd finns med i den lag-EM-trupp som togs ut i torsdags. Och enligt Torneklint var det självvalt.

– Montler ville inte tacka ja för att sedan eventuellt avbryta eller avstå. Då är det ett helt lag som drabbas, säger Torneklint.

Montler redan VM-klar

Thobias Montler, som satte personbästa (8,22) på Diamond League-galan i Stockholm i maj som är tvåa i Sverige genom tiderna, och världstia i år, är redan inkvalad till VM, medan Delryd måste klara gränsen.

– Delryd måste prestera resultat och har en månad på sig att klara den, medan det för Montler handlar om att börja tävla igen. Han har hoppats så pass långt att han redan är klar.

Har Montler något resultatkrav på sig från din sida?

– Nej, han behöver bara känna att han håller. Jag litar helt på honom och hans team, säger Tonreklint.

Även längdhopparen Khaddi Sagnia dras med skadeproblem, sedan hon drog av korsbandet. Där räknar Torneklint inte med VM-start.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.