Här är segerhoppet som imponerar på Bergqvist

Uppdaterad
Publicerad

Det var Ukrainias kväll i damernas höjdhopp i nya friidrottstävlingen Europa mot USA. Yulia Levchenko slog till med nytt personbästa på 2,02 och vann tävlingen före landsmanninan Iryna Herashcenko.
Giganten inom höjdhopp just nu, Mariya Lasitskene, fick nöja sig med en tredjeplats.
– Oj, oj, oj, oj, oj, utbrast SVT Sports expertkommentator Kajsa Bergqvist efter hoppet.

Damernas höjdhopp i vitryska Minsk utvecklades till en tävling i världsklass. Tre hoppare var över 1,98 och ribban skulle höjas flera gånger till innan kvällen var över.

Och det var Yulia Levchenko som imponerade allra mest. 21-åringen klarade 2,00 och 2,02 i första försöket, det senare nytt personbästa med en centimeter för den formstarka ukrainskan som andades ut i en segergest efteråt.

Även andraplatsen gick i Ukrainas färger.

Iryna Herashcenko och Mariya Lasitskene stannade båda på 1,98 men då Lasitskene hade med sig en rivning från tidigare blev det inte bättre än tredjeplats för suveränen från Ryssland – som är klar världsetta med 2,06 i år och har vunnit det mesta under säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer