Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se det dramatiska avgörandet. Foto: TT

Ludvig Åberg och Henrik Norlander föll i särspel

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åberg och Henrik Norlander slutade båda på en delad andraplats i PGA-tourtävlingen i Jackson, Mississippi efter ett rafflande femmanna-särspel.

Åberg kom till tävlingen direkt från Ryder Cup men visade inga tecken på trötthet utan avancerade uppåt under hela tävlingen. Svensken avslutade med 68 slag och gick till 18 under par. Ett resultat som då inte såg ut att räcka för en chans till seger.

Henrik Norlander hade då fem hål kvar och ledde tävlingen på 20 under par och såg ut att kunna ta hem sin första seger på PGA-touren. Men olyckliga bogeys på 14:e och 16:e hålet grusade förhoppningarna. Även amerikanen Ben Griffin som startade dagen -20 tappade och till slut hamnade hela fem spelare på -18 och tvingade fram något så ovanligt som ett särspel med fem spelare.

Kunde fått spela Masters

Där hade på den 18:e greenen alla fem var sin chans med en putt eller chipp. Åberg var längst ifrån och missade. En av Henrik Norlanders bästa kompisar på touren Like List puttade som nummer tre och satte en lång putt. Sist ut var sedan Norlander som låg närmast men hade en chip för att tvinga fram ett nytt särspelshål. Norlander missade och List kunde jubla.

Förutom segern gällde de sista puttarna en plats till nästa års Masters på Augusta. Nu blev det List som fick den åtråvärda platsen.

För 23-årige Ludvig Åberg, som blev proffs för bara några månader sedan, är söndagens andraplats hans bästa PGA-placering hittills. Norlander har varit tvåe tidigare, i samma tävling förlorade han ett särspel även 2021.

– Det slutade som det gjorde och jag hade väldig tur. Men grattis till Luke (List) för den där sista putten. Den var otrolig. En eloge till honom, sade Ludvig Åberg enligt AP.

Kinhult 10:a

På LPGA-touren svarade Frida Kinhult för sin bästa placering hittills när hon blev delad 10:a på Colony i Texas, fyra under par totalt. Kinhult tappade dock på sista varvet med en runda på ett över par. Vann gjorde sydkoreanskan Hyo Joo Kim på -13.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.