Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lowry efter birdiemissen på 18:e för en 61:a. Foto: AP

Shane Lowry centimeter från nytt rekord på PGA-mästerskapen

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags slog Xander Schauffele till med 62 slag på PGA-mästerskapet vilket var mästerskapsrekord och även tangerat bästaresultat i en major. Igår hände det igen. Irländaren Shane Lowry var ytterst nära att till och med göra 61 slag när birdieputten på det 18:e missades precis.

Irländaren som vann The Open 2019 svarade för nio birdies på klördagen och var helt bogeyfri. Han klättrade till tredjeplats på leaderboarden, bara två slag efter ledande Xander Schauffele.

– Jag njöt av varje minut, sa Lowry efteråt och menade att han var så besviken man någonsin kan vara att skjuta 62 slag, efter att ha missat 4-metersputten för birdie på sista hålet.

– Jag visste vad som stod på spel. Jag gick ut där med ett jobb att utföra och det vara att spela mig tillbaka i tävlingen. Och det gjorde jag verkligen, sa Lowry om sin 62-runda som ger honom bra slagläge för segern på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapet

Mer i ämnet