Foto: Bildbyrån

Alexander Björk efter den svaga inledningen: ”Riktig skitrunda”

Uppdaterad
Publicerad

Förhandsfavoriten Alexander Björk hade en tung start på europatour-tävlingen i Mölndal.

– Det var en riktig skitrunda, säger Alexander Björk till SVT Sport.

I frånvaron av Henrik Stenson och de andra tunga svenska namnen var Alexander Björk det stora svenska hoppet inför Nordea Masters som inleddes  på Hills i dag. Men efter en 75-runda, fem över par och en delad 128:e plats, får Alexander Björk det svårt att nå något toppresultat.

– Det var en riktig skitrunda. Ingenting funkar. Allt är riktigt dåligt, då blir det dåligt, säger han till SVT Sport efter första rundans spel.

Nordea Masters

Det är ingenting du kan ta med dig från den här rundan?

– Nej, det var bara kasst rätt igenom, tyvärr.

Det var blåsigt, speciellt under eftermiddagens spel och flera spelare hade problem i vinden. Alexander Björk vill emellertid inte skylla på något.

– Klart att vinden gör det lite svårare på eftermiddagen, men jag brukar gilla att spela i vind så det ska inte vara några större problem.

Och pressen på mig, nej jag tyckte det var roligt att spela inför den svenska publiken och flygresan kanske påverkar lite men jag känner att jag inte haft någon riktig kraft i kroppen den senaste månaden.

Vad kan du göra imorgon för att försöka ändra på det här?

– Bara ut och slå drives så mycket det går och göra birdies.. Bara att ösa. Skjuter jag under 60 kanske man kan vara med på lördag, säger Björk och skakar på huvudet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordea Masters

Mer i ämnet