Blixts drömgolf. Foto: TT

Blixts drömgolf – leder efter konstslag

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska golfspelaren Jonas Blixt kan vara på väg mot något stort på PGA-touren i Texas.

35-åringen spelade storstilad golf på den andra rundan, noterades för en 64:a-runda och är i ledning med nio slag under par.

Blixt briljerade också med ett konstslag när han slog ett långt inspel rätt i koppen för en eagle.

– Om man bromsar lite här så blir man omkörd av massor av spelare och det vore kul att göra en bra helg, säger han till svenskgolf.se.

Jonas Blixt spelar fortsatt bra i PGA-tourtävlingen i golf i Fort Worth, Texas, och är i ledning efter den andra rundan.

35-åringen, som låg på delad fjärde plats efter första dagens spel, noterade 64 slag, sex under par, på fredagen efter fyra birdies och en eagle.

– Jag har spelat bra hela säsongen egentligen utan att lyckas ta så många bra placeringar, säger Blixt till svenskgolf.se efter rundan.

Tänker inte bromsa

Eaglen kom överraskande nog på hål 17, ett par 4-hål på 335 meter, där Blixt satte ett långt inspel direkt i koppen. Bollen slogs från fairway, landade strax framför koppen och rullade i.  Andraslaget betydde att svensken nu ligger på nio under par totalt.

Blixt ligger ett slag före amerikanen Kevin Na som noterat dagens hittills bästa resultat: 62 slag, åtta under par.

– Om man bromsar lite här så blir man omkörd av massor av spelare och det vore kul att göra en bra helg.

Se slaget här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.