Henrik Stenson. Foto: Bildbyrån

Henrik Stenson utsedd till kapten i Ryder Cup

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson har blivit utsedd till Europas kapten i Ryder Cup.

Han är den första svenska spelaren någonsin som får uppdraget.

– Det är en stor ära, säger 45-åringen i ett uttalande.

Svenska golfstjärnan Henrik Stenson har bidragit till europeisk seger i tre av sina fem framträdanden som spelare innan han blev utsedd till vicekapten i Ryder Cup 2020. Men nu kommer han för första gången leda det europeiska laget som kapten under hösten 2023.

– Jag är jätteglad över att få vara kapten, det är en stor ära. Jag kommer göra allt i min makt och vända på varje sten för ta tillbaka Ryder Cup-trofén till europeiska händer, säger Stenson.

Ryder Cup

– När jag inledde min proffskarriär ver det bortom min vildaste fantasi att jag en dag skulle följa legender som Seve (Ballesteros) och blir kapten för Europa i Ryder Cup. Men den här dagen bevisar att drömmar ibland blir sanna.

Tävlingen kommer spelas i Italien från 25 september till första oktober 2023 och Stensons tolvmannatrupp möter USA, som leds av Zach Johnson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryder Cup

Mer i ämnet