Christofer Blomstrand imponerar på Hills

Uppdaterad
Publicerad

Första dagen på Hills Golf Club blev en golfdag med två ansikten. På förmiddagen bra scorer och måttlig vind, på eftermiddagen betydligt högre noteringar på scorekortet och en tilltagande vindstyrka. Den som utnyttjade sin tidiga start bäst av alla var fransmannen Clement Sordet. Han leder på åtta under par. Bara tre slag efter smyger Sveriges bäste för dagen Christofer Blomstrand.

Sordet leder på åtta under par. Därefter jagar australiensaren Scott Jamieson och britten Lee Slattery.

– Det hjälper när man startar med fyra raka birdies. Greenerna här är riktigt bra och jag missade bara en fairway och en green på hela rundan, säger Sordet  till SVT Sport. 

Nordea Masters

Bäste svensk är Christofer Blomstrand som ligger delad fyra, fem under par. Han var faktiskt bäst av svenskarna ifjol på Barsebäck på en 11:e plats. Med tanke på det och att han var delad tvåa i Tyskland för två veckor bör man inte vara särskilt förvånad trots att skåningen normalt mest spelar på Challengetouren.

– Jag tyckte jag spelade ganska bra i början och fick i några puttar men jag tyckte nästan jag spelade bättre på slutet och då fick jag inte i några puttar, så jag är lite besviken just nu faktiskt men det är ändå en ganska bra runda, säger Blomstrand till SVT Sport.

– Jag tycker att jag puttar extremt dåligt sista nio hålen när jag hade chanser hela tiden, säger han och menar att det finns betydligt mer att plocka fram de närmaste dagarna.

”Skitrunda” av Björk

En av de största förhandsfavoriterna Alexander Björk hade däremot en riktigt tung dag på Hills på eftermiddagen. Första nio hålen var han tre över par och sedan åtta raka par innan käftsmällen – en dubbelbogey på det 18:e för en 75:a idag.

– En riktig skitrunda. Ingenting funkade. Allt var helt kass, jag var helt kraftlös, sa en besviken Björk till SVT Sport.

Lagergren spurtade fint

Den andre svensken som fick flest rubriker innan tävlingen Joakim Lagergren hade till en början också en tuff dag. Men en riktigt vass avslutning är Lagergren med i snacket efter -1 totalt.  När Lagergren kom til det 16:e hålet var han tre över par. Då slog stockholmaren till med dagens bästa slag.

En drive som nådde ända ner på green på det 347 meter långa par 4-hålet.  Putten i kopp och en välbehövlig eagle. Lagergren gjorde sedan birdie på 17 och 18 och hade vänt på skutan.

– Jätteskönt med eagle där. Det blev en momentumswitch, sa Lagergren.

Marcus Kinhult gick på par efter fint spel men där puttarna inte ville rulla i.

Två av de utländska favoriterna Thorbjörn Olesen och Martin Kaymer tämjde vindarna på eftermiddagen ganska bra. Olesen slutade birdie-birdie och är två under par. Dessutom var han inblandad i dagens mest dråpliga situation när hans boll försvann ner i ett kaninhål.

Tyske forne världsettan Kaymer stannade på -3 och var nöjd.

– Det var ganska knepigt där ute med vinbyarna så att göra tre under par är jag ganska nöjd med., sa tysken till SVT Sport.

Leaderboard hittar du här (extern länk).

GUIDE: Så sänder SVT Sport från Nordea masters

Bästa svenskar i Nordea Masters efter första dagen

 4 Christofer Blomstrand -5

16 Robert Karlsson -3

29 Åke Nilsson -2

39 Joakim Lagergren -1

Pontus Nyholm (am) -1

Jarmo Sandelin -1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordea Masters

Mer i ämnet