Ludvig Åberg får senare starttid i sin majordebut på Augusta. Foto: ANDREW REDINGTON

Oväder skjuter upp starten på The Masters – ännu en gång

Uppdaterad
Publicerad

Kraftigt regn och blåst gör att starten av The Masters på klassiska Augusta-banan i Georgia har skjutits upp två gånger.

”Vi fortsätter att följa vädret noga. Öppnandet av tävlingsområdet och starttider är försenade tills vidare, skriver arrangören på sin hemsida.

Först sköts starttiderna upp en timme och sedan har det lagts till ytterligare 1,5 timmar, vilket innebär att tävlingen flyttats fram 2,5 timmar där första start är 16.30.

The Masters

Det betyder att Ludvig Åberg kommer att slå ut 22.18 svensk tid, om inte vädret ställer till det ytterligare. Han kommer troligen inte att hinna spela klart innan det blir mörkt och får gå klart rundan under fredagen.

Enligt väderleksrapporten kommer det att klarna upp under dagen med strålande sol och 27-gradig värme, men det kommer att fortsätta blåsa med upp till 17 sekundmeter i vindbyarna.

SVT börjar sända från tävlingen klockan 21.00 i SVT24 och Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet