Alex Norén. Foto: TT

Tätkänning för Norén i OS-golfen

Uppdaterad
Publicerad

Det är långt kvar innan några OS-medaljer ska delas ut.

Men inledningen på golfen är förhoppningsfull för blågul del. Svenske Alex Norén finns med i toppen.

Norén ligger för närvarande på delad sjätteplats efter 15 spelade hål, fyra under par, efter att bland annat ha inlett med två raka birdies.

Detta när tävlingen tillfälligt fått avbrytas på grund av risk för åska.

Tokyo 2020

Upp till ledande Sepp Straka, Österrike, som är klar för dagen skiljer nu fyra slag. Straka, rankad 161:a i världen och utan seger på PGA-touren gick på imponerande 63 slag och har två slags försprång till en trio tvåor, bland annat Thomas Pieters, Belgien.

Har spelat klart

Tävlingens andre svensk, Henrik Norlander, har samtidigt spelat klart. Rundan på 68 slag efter en stark avslutning med två birdies på två av de fyra sista hålet fick följande betyg av Norlander:

– Jag är ganska nöjd. Jag tyckte att jag slog bollen ganska dåligt men mot slutet av dagen var det bra och puttade ganska bra.

– Det som är positivt är att sista fyra var riktigt bra medan de övriga 14 var ganska halvdåligt men jag kommer ändå in på minus 3.

Han sa det medan termometern åter igen pekade på över 30 grader och luftfuktigheten gjorde att golfpikétröjor satt som ett andra skinn på spelarna. Norlander som dock inledde golfkarriären i USA via collegespel i Georgia, ser dock inte vädret som någon större utmaning.

Den blir i stället att försöka hitta rätt mix av konservativt och försiktigt spel samtidigt som man vågar vara aggressiv för att kunna slåss om en en medalj.

Mjuka greener

Banan på Kasumigaseki Country Club, drygt sju mil norr om OS-byn i Tokyo, har sedan i våras varit stängd för att förberedas inför OS-golfen. Det ger ypperligare yttre förutsättningar men skulle knappast heller ses som en av de svåraste på PGA-touren.

– Det är ganska bekvämt. Det är ganska områden och stora områden, perfekta förhållanden. Greenerna är ganska mjuka och med den här värmen så kommer det vara svårt att göra dem jättehårda, bedömer Norlander inför fortsättningen.

MER FRÅN OS: Sarah Sjöström till final på 100 meter fritt (29 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet