Marc Uhd blir ny huvudtränare i Lugis herrlag. Foto: TT

”Årets tränare” i Norge tar över Lugi

Uppdaterad
Publicerad

Marc Uhd blir ny huvudtränare i Lugis herrlag. Den 33-åriga dansken har två lyckade säsonger i norska högstaligan bakom sig.

Lugis herrlag består till stor del av unga talanger från Lundaområdet. Marc Uhd har erfarenhet av talangutveckling från det danska handbollsförbundet där han arbetat med olika ungdomslandslag.

– Jag har sett de sista matcherna i serien och tycker det finns gott om spännande spelare med klara spetskompetenser och med så många unga spelare blir jag inte överraskad om flera av dem tar stora steg i sin utveckling kommande säsong, säger han i ett pressmeddelande.

Årets tränar i Norge

Han kommer senast från det norska laget Naerbø som han förde till slutspel under lagets första säsong i högsta ligan. Dansken utsågs då till ”årets tränare” i Norge.

– Jag kommer från några riktigt bra år i Naerbø där truppen i huvudsak bestod av unga lokala spelare och jag ser många likheter med Lugis sätt att arbeta och det tilltalar mig mycket, säger han i ett pressmeddelande.

Kontrakter sträcker sig över två säsonger.

– Marc är bra på att ta människor, han är  bra på att utveckla unga talanger och framförallt så vågar han spela med dem. Detta är de främsta egenskaperna som gjorde att valet föll på just honom, säger Lugis sportchef Kenneth Andersson i ett pressmeddelande.

Marc Uhd efterträder Tomas Axnér som blir damernas förbundskapten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.