Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Carin Strömberg berättar om petningen i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Lagkapten på OS och VM.

Men Carin Strömberg har petats till sista landslagssamlingen före handbolls-EM.

– Jag är jättebesviken, säger mittnian till SVT Sport.

Det var flera skrällar när förbundskapten Tomas Axnér för två veckor sedan presenterade landslagstruppen till de dubbla stundande träningslandskamperna mot Brasilien. En av dem var att mittnian och Sveriges lagkapten sedan tre år tillbaka, Carin Strömberg, inte blev uttagen.

När SVT Sport träffar 29-åringen i Nantes, där hon spelar i franska ligan till vardags, efter ett träningspass i Mangin Beaulieu berättar Strömberg att hon är besviken över beskedet.

”Får ge max”

– Känns jättetråkigt såklart. Jag vill alltid vara med och spela i landslaget. Men jag tänker att jag får vända det till motivation och satsa på att ta en plats framöver i stället, säger Carin Stömberg samtidigt som de svenska lagkamraterna Anna Lagerquist och Nathalie Hagman varvar ner på varsin cykel i hallen.

Hur har motiveringen lydit?

– Den har jag och Tomas mellan oss.

Hur ser du på chanserna att bli uttagen till EM?

– Jag hoppas såklart att de fortfarande är öppna. Jag får ge max för att visa upp mig här i klubblaget och det är ju där man har sin stora arena. Så jag får bara göra allt för att prestera här.

Har du bjudit in Tomas Axnér för att komma ner hit och kolla?

– Han var här i våras, så jag tänker att jag får hoppas att han kommer ner här igen under hösten.

Sverige möter Brasilien både den 29 september och första oktober, landskamperna sänds i SVT. I november avgörs EM där de blågula damerna ställs mot Slovenien, Serbien och Danmark i gruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.