Foto: TT

Europamästaren Norge illa ute i OS-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Europamästare i december och sex OS-medaljer – varav två guld – på meritlistan.

Men efter hela 23–28 mot Montenegro i kvalet till de olympiska spelen i Tokyo är Norge illa ute. Det är inte ens säkert att det räcker med seger mot Rumänien på lördagen för att nå OS.

De norska handbollsdamerna, som vann EM-guld i december, fick en katastrofal start på kvalet till OS i Tokyo. Montenegro vann med 28–23 på hemmaplan och nu väntar en ödesmatch för norskorna på lördagen mot Rumänien.

– Det här var långt ifrån tillräckligt bra. Resan till OS har blivit ganska mycket tuffare. Vägen dit kan bli lång, säger förbundskaptenen Thorir Hergeirsson till TV Norge, enligt norska nyhetsbyrån NTB.

Tokyo 2020

På grund av den stora förlusten är det inte ens säkert att det räcker att Norge – som tagit två OS-guld och ytterligare fyra olympiska medaljer – vinner mot Rumänien för att kvittera ut en biljett till Tokyo.

På söndagen möts Rumänien och Montenegro, och om alla slår alla i gruppen avgör målskillnad vilka två lag som blir OS-klara från grupp 3.

I grupp 1 vann Ungern stort mot Kazakstan med 46–19 och Ryssland slog Serbien med 29–24.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet