Magnus Grahn. Foto: Bildbyrån

Experten sågar Sverige efter premiärmatchen: ”Extremt dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

En knapp seger för Sverige i premiärmatchen mot Bahrain.

Sverige får ett tydligt underkänt av SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn.

– Det var riktigt dåligt från Sverige sida, det var extremt dåligt, säger Magnus Grahn.

Sverige tog en knapp seger mot Bahrain med 32-31 efter att Andreas Palicka räddade en straff i slutsekunderna. Men Sveriges spel var under all kritik och laget får betyget icke godkänd av SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn.

– Det var riktigt dåligt från Sveriges sida, det var extremt dåligt. De har ett försvarsspel som är under all kritik, riktigt viljelöst och ingen kamp för fem öre. De klev undan situationerna och blev lurade av Bahrain gång på gång, säger han.

Tokyo 2020

Wanne klart godkänd

Grahn säger att det finns hundra saker som går att göra bättre. Samtidigt tycker han att Bahrain ska ha kredd.

– Bahrain spelade otroligt disciplinerat och vågade hålla i bollen. De tråkade ut Sverige fullständigt. Jag skulle vilja säga att det är riktigt flyt att vi vinner den här matchen.

– Hampus Wanne är den enda spelaren som kan gå av den här matchen med klart godkänt. Det är tur att han har sådan hysterisk form. Vi ska vara glada att han levererade så extremt mycket idag annars hade det inte gått att vinna den här matchen.

”Hade inget gratis”

Inför nästa match är det just försvarsspelet som Magnus Grahn tror att förbundskaptenen Glenn Solberg främst kommer fokusera på att förbättra.

– De kom fel in i positionerna, de vann inte närkamperna. De var dåliga på att tackla och det var alldeles för passiva. Det är en sak som Sverige absolut behöver förbättra inför kommande matcher. Rättar man till försvarsspelet så brukar också det andra ge sig. Det vill säga, man brukar få ett mycket bättre anfallsspel om man är aggressiva i försvarsspelet, säger Grahn.

Men Grahn anser inte att det bör finnas någon större oro kring Sveriges spel.

– De hade inget gratis, man hade inga målvaktsräddningar. Målvakterna var riktigt dåliga idag faktiskt. Det är tur att Palicka reparerar den svaga målvaktsinsatsen och tar det sista skottet. Men vi behöver inte vara extremt oroliga, Sverige kommer vara mycket bättre redan till nästa match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet