Foto: Bildbyrån.

Hampus Wanne: ”Så fick Bahrain oss ur balans”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige slog Bahrain i OS-premiären utan att imponera.

Hampus Wanne sätter fingret på vad som gick sämre – men blickar också framåt.

– De spelade på ett sätt som vi inte är vana vid i Europa, men vi gör 32 mål och löser det, säger han till SVT Sport.

Segern satt långt inne när Sverige besegrade Bahrain med 32-31 i OS-premiären, efter att Andreas Palicka räddat en straff i slutet.

En ljusglimt var Hampus Wanne, som visade att formen är strålande, och för SVT Sport berättar han hur tankarna går.

Tokyo 2020

– Det är blandade känslor. Från minut 15 eller 20 har vi uppförsbacke hela vägen till slutsignalen. All heder till Bahrain som fick oss lite ur balans.

Hur då?

– De var aggressiva i anfalls- och försvarsspelet på ett sätt som vi inte är vana vid i Europa. De styrde oss och fick oss att reagera på deras aktioner, säger Wanne och fortsätter:

– Jag tycker att de provocerade fram många tekniska fel från vår sida och att de var väldigt svårlästa, men samtidigt löser vi det till slut. Vi gör 32 mål och missar därtill en del bra lägen.

”Inte tänka för mycket”

Inför fortsättningen, där Japan väntar i morgon, blir det viktigt att hitta tillbaka till grunderna.

– Vi ska inte tänka för mycket, utan fortsätta som vi gjort innan. Japan har en isländsk tränare och vi får analysera dem med start i dag och hitta tillbaka till rytmen vi haft senaste halvåret, säger Wanne.

Hur känns det för egen del?

– Jag är väldigt motiverad att bevisa mycket då det är min OS-debut. Det är väldigt kul att spela för Sverige, inte minst med det snabba anfalls- och kontringsspel som passar mig bra. Dessutom har vi två målvakter som kastar fantastiskt.

Wanne är också imponerad av Tokyo, även om landslaget inte hunnit se mycket.

– Hela organisationen runt OS har varit fläckfri. Tokyo som stad har vi knappt upplevt, men man sitter ju bara och tappar hakan på bussen till träning och match, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Staden är så stor och ren, och det är fantastiskt hur allt är konstruerat. Varje bil ser ut att ha kommit ut direkt från tvätten och trots att det knappt finns en soptunna hittar man inte en enda plastbit ute.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet