IFK Kristianstad är direkt vidare till andra kvalomgången. Foto: Bildbyrån

Kristianstad vidare i Europaspelet

Uppdaterad
Publicerad

IFK Kristianstad skulle möta norska Arendal i den första kvalomgången till Europa League. Men på grund av karantänsrestriktioner kan inte Kristianstad resa in till Norge – och nu har europeiska handbollsförbundet (EHF) beslutet att tilldela Kristianstad segern.

Alingsås är redan klart för gruppspelet i nya Europa League och där kan man få sällskap av både HK Malmö och Kristianstad.  Malmö tar emot danska Skjern nästa lördag och spelar returen i Danmark helgen efter.

Men för Kristianstad blir det inga matcher i den första kvalomgången mot norska Arendal. Det på grund av att karantänsrestriktioner som Norge har. EHF har därför beslutat att tilldela Kristianstad segern och avancemanget till den andra kvalomgången.

–  Ett väldigt tråkigt besked men kanske lite väntat. Vi hade sett fram emot att möta Arendal och mäta krafterna på planen. Tyvärr var det nationella norska restriktioner som satte stopp för de här matcherna men vi har haft en väldigt bra och konstruktiv dialog med Arendal, säger Kristianstads sportchef Jesper Larsson till klubbens hemsida.

– De har verkligen försökt allt för att få till det. Vi tittar redan nu på att kunna hitta möjligheter för att mötas under försäsongen nästa år.

MER HANDBOLL: Anna Lagerquist cupmästare i Ryssland (20 augusti):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.