SVT:s expert Magnus Grahn tycker att Sverige var bättre än Spanien. Foto: Bildbyrån

Magnus Grahn: ”Jättebittert – Sverige föll på eget grepp”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige var det klart bättre laget i nästan hela kvartsfinalen mot Spanien – men några tunga minuter blev helt avgörande.

Det säger SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn efter herrarnas OS-uttåg.

– Det är jättebittert. Sverige gör ju sin bästa match i hela turneringen, säger han.

Sveriges OS-äventyr är över efter förlust med 33-34 i tisdagens kvartsfinal mot Spanien.

Detta trots att man hade ledningen under större delen av matchen.

Tokyo 2020

– Sverige fick matchen precis dit de ville. Spanjorerna var stressade och tog en hel del konstiga beslut. Sverige var det bättre laget under 50-52 minuter, alltså klart mycket bättre. Men det är läskigt hur fort det kan gå i handboll på den här nivån, säger experten Magnus Grahn och utvecklar:

– Jag räknade till två missade straffar, tre-fyra lägen från mittsex, två rena kontringar och två eller tre slarvanfall. De sekvenserna under sista tio minuterna ställer till det för hela matchen och Sverige föll tyvärr på eget grepp.

”Domarnivån alldeles för dålig”

Samtidigt hyllar Grahn det svenska spelet under majoriteten av matchen.

– Sverige spelar en otroligt fin och variationsrik anfallshandboll. Jag tycker att de gör en superbra match och därför känns det här riktigt surt.

I Discoverys sändning sågade experten Ljubomir Vranjes domarnivån och sa bland annat att ”vi tillåts inte vinna i den här matchen”.

Magnus Grahn håller delvis med.

– Domarnivån var alldeles för dålig, men jag är inte lika upprörd. Det fanns några riktiga konstiga domslut som inte gick Sveriges väg, det ska man ha klart för sig, men jag tycker att Sverige ska vinna matchen ändå. De faller på eget grepp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet