Fyra spelare i Kameruns VM-lag (i grönt) har försvunnit. Spelaren på bilden (Ebanga Baboga) är inte en av de försvunna. Foto: Biel Alino/Epa/TT

Tog en taxi – sedan försvann fyra VM-spelare

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags kväll hoppade fyra VM-spelare från Kamerun in i en taxi.

Sedan dess är de spårlöst försvunna.

Händelsen är polisanmäld.

När Kameruns spelare skulle göra de obligatoriska covid 19-testerna på hotellet i Valencia i går morse dök fyra av spelarna inte upp. Och de har inte synts till sedan dess.

Enligt den spanska tidningen El Pais sågs spelarna senast på onsdagskvällen, då de ska ha hoppat in i en taxi i närhet en av hotellet.

Polisutreds

Spelarna var inte uttagna till matchen mot Angola i går kväll (Angola vann med 35–24), men kom aldrig till arenan för att se matchen. De har inte heller synts till på hotellet sedan försvinnandet, och polisen utreder nu händelsen.

– Vi märkte att spelarna var borta när covid-testerna skulle göras, och slog därefter larm, säger Miguel Angel Valero, som ingår i VM:s organisationskommitté, enligt El Pais.

Om spelarna har försvunnit frivilligt, eller om det är ett brott som ligger bakom försvinnandet, är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.