Redbergslid slog Kristianstad efter jättedrama

Redbergslid håller liv i kvartsfinalserien mot Kristianstad. I en högdramatisk match räddade Tobias Thulin en straff med sex sekunder innan RIK vann med 38-37 efter 2x10 minuter förlängning.

– Det är en sådan jävla kämpainsats, säger Thulin i C More.

Redbergslid har stått upp bra mot tabellettan Kristianstad i de två första kvartsfinalerna men inte riktigt räckt till.

Även i kvällens match följdes lagen länge åt och knappt tio minuter in i andra halvlek ledde RIK med 19-16. Då tog IFK-tränaren Ljubomir Vranjes timeout, och hemmalaget ordnade snabbt 19-18.

Med sex minuter kvar kvitterade Kristianstad, och med tre minuter kvar visades RIK-kaptenen Tobias Johansson, nio mål för kvällen, ut två minuter. En utvisning som kunde blivit ödesdiger.

Thulin räddade sen straff

Men hemmalaget gjorde bara ett mål, sedan stod Thulin för en jätteräddning innan nyss utvisade Johansson kvitterade med 40 sekunder kvar. Kristianstad fick sedan chansen att avgöra från straffpunkten med sex sekunder kvar, men då räddade Thulin igen och matchen gick till förlängning.

– Jag känner att som målvakt och en straff med några sekunder kvar, då har man allt att vinna egentligen. All press är på skytten, säger Thulin till C More.

Där gick allt Kristianstads väg till en början och de gick snabbt upp till en tremålsledning.

”Så jävla rättvist”

Men RIK vägrade att ge sig och med en minut kvar kvitterade göteborgarna och tog matchen till ytterligare 2x5 minuter förlängning.

I den tredje förlängningsfemman drog sedan Redbergslid ifrån med några mål och höll undan. Segern med 38-27 innebär att kvartsfinalserien fortsätter i Göteborg den 17 april, efter landslagsuppehållet.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är en sådan jävla kämpainsats av laget. Jag tycker vi har stått upp bra båda matcherna och jag tycker det är så jävla rättvist att vi får den här matchen här nere, säger Thulin.