Både bra och mindre saker att ta med sig. Foto: Bildbyrån

Svensk förlust i OS-genrepet: ”Jättenyttigt”

Uppdaterad
Publicerad

Tufft – men nyttigt att testa vilka taktiska drag som fungerar.

Så summerar handbollsdamerna förlusten i träningsmatchen mot Norge. Nu väntar finslipning inför OS-premiären mot Spanien.

– Vi får alltid något att utvärdera på matcherna, både bra och mindre bra saker som vi kan slipa på i träning här de sista dagarna här innan premiären, säger Carin Strömberg och fortsätter:

Tokyo 2020

– Vi har några taktiska drag i försvaret som vi prövade av idag. Då kan det vara någon av de grejerna som får komma vidare eller förändras lite.

På söndag är det dags för premiär och möte med Spanien, och tisdagens inofficiella träningsmatch mot Norge i Fukuoka blev en nyttig uppvärmning.

Norge drog ifrån i andra halvlek och vann den inofficiella landskampen med 32–25. Elin Hansson var bäst i Sverige med fyra mål.

– Jättenyttigt att få spela mot världens bästa handbollslag, konstaterar förbundskapten Tomas Axnér under en pressträoch fortsätter:

–Jag tycker vi har kunnat slipa på mycket. Vi kommer börja kika på Spanien ganska snabbt.

Handbollsdamerna reser nu mot OS-byn i Tokyo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet