Sverige föll tungt mot Norge Foto: Bildbyrån

Westberg efter bronsmatchen: ”Tomhet”

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett imponerande OS blev det platt fall i bronsmatchen. Sverige förlorade mot Norge med 36-19.

– Idag kör vi fast lite och det tar på krafterna, säger Johanna Westberg till Discovery+.

Sverige hade aldrig någon chans mot Norge i bronsmatchen i OS. Norge var överlägset redan från start och ledde i paus med 19-7. Det blev inte bättre i den andra halvleken och matchen slutade 36-19 till Norge.

– Vi tappar kraften direkt i första halvlek och sen blir det en match på Norges premisser och det klarar vi inte av. Vi agerar på autopilot. Jag förstår att spelarna är trötta. Idag hade vi inte krafterna och då rinner det iväg mot ett sådant här lag, säger förbundskapten Tomas Axnér till Discovery+.

Tokyo 2020

”Inte många som räknat med att vi skulle spela om medaljerna”

Sverige har gjort ett bra OS och för första gången någonsin tog sig laget längre än till kvartsfinalen i turneringen. Men när det spelades om medaljer räckte det svenska laget inte till.

– Tomhet, trist att det ska bli en sådan här sista match. Norge är sjukt bra. Men vi visste att vi kunde vinna. Att det ska bli så här många mål är stor tomhet, säger Johanna Westberg till Discovery+.

Sverige har ändå hyllats för sina prestationer, särskilt i gruppspelet då laget krossade både Spanien och ryska laget, som nu är i final mot Frankrike.

– Idag kör vi fast lite och det tar på krafterna. Det var inte många som räknat med att vi skulle spela om medaljerna men just nu är det bara segt, säger Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet