Pops värd för Idrottsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det snart dags för ”den svenska idrottens egen Oscarsgala”. SVT Sports André Pops leder Idrottsgalan den 25 januari. – Det ska bli riktigt häftigt, säger Pops.

Tidigare programledare har varit namn som inte alltid förknippas med sport, som Peter Settman, Robin Paulsson och Rickard Olsson. I år går uppdraget att leda galan alltså till en idrottsprofil – SVT:s egen Mr Vinterstudion. Tillsammans med tv-tittare, artister och publik kommer André Pops att hylla Sveriges mest framstående idrottare.

– Det ska bli riktigt häftigt att få leda Idrottsgalan. Jag vill bidra till en varm och underhållande gala som hyllar den svenska idrotten och dom stora stjärnorna, säger Pops.

På Idrottsgalan tar svenska världsstjärnor emot Idrottsakademins priser för sina prestationer. Dessutom utdelas Svenska Dagbladets Bragdguld för årets främsta svenska idrottsbragd, Tv-sportens Sportspegelpris och inte minst Radiosportens klassiska och prestigefyllda Jerringpris som sedan 1979 röstas fram av det svenska folket. 

Galan sänds i SVT1 måndag 25 januari kl 20.00.

Programledare för Svenska Idrottsgalan 2000-2015:

Visa

2000-03: Kristin Kaspersen & Leif ”Loket” Olsson
2003-04: Claes Åkeson & Peter Jihde
2005: Claes Åkeson, Peter Jihde & Victoria Dyring
2006-07: Kristin Kaspersen & Peter Jihde
2008-10: Peter Settman
2011-12: Robin Paulsson
2013 Rickard Olsson
2014 Rickard Olsson
2015 Peter Settman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer