Vladimir Putin fråntas sitt svarta bälte. Foto: TT

Putin fråntas svarta bältet: ”Fred viktigare än triumfer”

Uppdaterad
Publicerad

Först petades Vladimir Putin som hedersordförande i internationella judoförbundet.

Nu fråntas han också sitt svarta bälte i taekwondo.

”Fred är viktigare än triumfer”, skriver förbundet i ett uttalande

I fredags beslutade Internationella judoförbundet att ställa in grand slam-tävlingen i Kazan, Ryssland i slutet av maj på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

I söndags kom sedan också beskedet om att det Internationella judoförbundet stänger av den ryske presidenten Vladimir Putin som hedersordförande.

Idrott och politik

”I ljuset av den pågående krigskonflikten i Ukraina har Internationella judoförbundet stängt av herr Vladimir Putin som hedersordförande och ambassadör för Internationella judoförbundet”, skrev IJF i ett uttalande på sin hemsida.

”Fred är viktigare än triumfer”

Nu fråntas den ryske presidenten även sitt svarta bälte i taekwondo. Det meddelar det internationella förbundet under tisdagen.

”Fred är viktigare än triumfer”, skriver förbundet i ett uttalande, där man också meddelar att man drar tillbaka det svarta bälte som Vladimir Putin tilldelades i november 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrott och politik

Mer i ämnet