Anna Wijk lyfter Team Thorens bredd som en framgångsfaktor. Foto: Bildbyrån

Anna Wijk om SM-guldvinnaren: ”Har den bästa truppen”

Uppdaterad
Publicerad

Team Thoren tog hem SM-guldet efter en rysarfinal mot Pixbo.

Mycket tack vara bredden som finns i laget, enligt SVT:s expert Anna Wijk.

– De har den bästa truppen helt enkelt, säger hon efter finalen.

Även i år gick Team Thoren vinnande ur finalen mot Pixbo. Umeålaget tog kommandot tidigt och vann precis som i fjol med 5-4. SVT:s expert Anna Wijk lyfter fram bredden i truppen som en framgångsfaktor.

– Även om Pixbo har en otroligt bra defensiv så är det svårt att sätta stopp på offensiva Thorengruppen. Det finns sån otrolig spets och bredd. Det går inte att plocka bort Wibron så löser det sig, utan då finns det spelare som Kauppi och Joelsson.. De har den bästa truppen helt enkelt, säger Anna Wijk och fortsätter:

– De visar tydligt upp här i dag att de kan spela på olika sätt. Vi ser i tredje perioden att de spelar med ett otroligt lugn och äger boll och Pixbo har väldigt svårt att komma år dem.

Pixbo tryckte på rejält mot slutet och var en ribbträff från att kvittera, men enligt Anna Wijk var det den svagare starten på matchen som fällde Pixbo.

– Det är där de förlorar matchen. Men verkligen starkt att komma tillbaka och skapa de här chanserna som de får på slutet. Det är jättelägen och det ska vara mål, säger hon.

HÖJDPUNKTER: Pixbo-Team Thoren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.