Polisutredning mot svenska ishockeyförbundet. Foto: Bildbyrån

Person med koppling till ishockeyförbundet åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Det har stormat rejält på Svenska ishockeyförbundet på senare tid. Idag har en person med koppling till förbundet åtalats med brottsrubriceringen sexuellt ofredande.
– Min uppgift har varit att gå igenom polisens utredning som de har levererat. Jag gick igenom materialet och ansåg att det fanns tillräckliga skäl för åtal, säger åklagaren till SVT Sport.

Den som gjorde polisanmälan i det här fallet var den nu sparkade informationsassistenten Anders Feltenmark. Han avskedades den 31 mars, med hänvisning till arbetsbrist.

Men enligt flera personer som SVT Sport varit i kontakt med är flera på förbundet övertygade om att han fick sparken som straff för polisanmälan och det fackliga arbetet som fackordförande.

Åklagaren ser ett bötesstraff som en möjlig utgång.

– Nu vilar det här hos tingsrätten, men det är högst sannolikt att jag kommer att föreslå att döma den åtalade till ett högt bötesstraff, säger åklagaren.

Två personer är åberopade som vittnen, Anders Feltenmark och en kvinna som har gjort iakttagelser vid tillfället.

Förundersökningen är sekretessbelagd i sin helhet men till TT säger åklagaren följande:

– Det jag har påstått är att han har med händer fattat tag runt hennes överkropp, med sina ben låst hennes ben och sedan utfört juckande rörelser mot hennes underkropp.

Den åtalade mannens offentliga försvarare säger till TT att hon inte vill kommentera målet förrän hon tagit del av åtalet. Den åtalade förnekar brott.

Aftonbladet var först att rapportera om det väckta åtalet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.