Damkronorna VM 2019 Foto: Bildbyrån

Beskedet från Tyskland: ”Säkra på att Damkronorna ska spela i december”

Uppdaterad
Publicerad

Damkronorna har ställt in två raka turneringar.

Men i Tyskland, där de ska spela i december, finns det ingen oro.

– Vi är säkra på att det svenska damlandslaget kommer att spela, är beskedet därifrån.

Damkronorna är just nu i konflikt med det Svenska ishockeyförbundet rörande ett nytt landslagsavtal.

Därför strejkade spelarna från den fyrnationsturnering som de skulle ha spelat i Finland i augusti, och därför valde svenska ishockeyförbundet att ställa in den turnering som skulle ha spelats i Luleå i november – vilket bland annat fått Finlands förbundskapten Pasi Mustonen att rasa.

Damkronorna

Ska möta Finland

Nästa turnering som är inplanerad för Damkronorna spelas i tyska Füssen, mellan den 12 och 14 december. Där ska, förutom Sverige och Tyskland, även Schweiz och Finland spela.

Men trots de två avbokade turneringarna för Sverige finns det ingen oro hos arrangörerna i det Tyska ishockeyförbundet.

– Turneringsledningen har ständig kontakt med Svenska ishockeyförbundet. De är säkra på att det svenska damlandslaget kommer att spela turneringen i december, meddelar Tyska ishockeyförbundets presstalesman David Nolte till SVT Sport.

Tyska ishockeyförbundet förklarar även att de inte har någon backup-plan, trots allt som har hänt kring Damkronorna under hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet