Brynäs avgörande mål videogranskades. Foto: Bildbyrån/C More.

Brynäs vann första kvalmatchen

Brynäs vann den första kvalmatchen mot HV71 efter förlängningsdrama.

Efter en lång videogranskning bedömde man att Linus Ölunds mål, som kom med bara sekunder kvar av första förlängningsperioden, skulle godkännas.

– Skönt att det blev mål. Kul att det gick vägen den här gången, säger Ölund i C More.

Första matchen i kvalserien mellan HV71 och Brynäs blev precis så spännande och gastkramande som förväntat. Den första matchen, som spelades i Gävle, gick till förlängning.

Det var en chansrik förlängningsperiod som nästan var över innan avgörandet kom. Linus Ölund lyckades få in pucken efter en stökig situation och först efter flera minuters videogranskning godkändes målet och Brynäs vann med 2-1.

– Det är klart vi känner oss nöjda. Men det är försten till fyra som gäller, men vi är glada för det här, säger Brynäs nya tränare Josef Boumedienne i C More.

Molin gav Brynäs ledningen

Efter att ha fått två chanser att göra mål i fem mot tre-läge, samt fått ett mål bortdömt, lyckades Brynäs till slut ta ledningen.

10.13 in i andra perioden, när HV71 hade en avvaktade utvisning, fick Greg Scott iväg pucken till Emil Molin som befann sig precis framför mål och kunde placera in pucken. I Brynäsbåset jublade de nya tränarna Josef Boumedienne och Nils Ekman stort.

Tidigt i den tredje perioden fick HV71 till ett långt anfall med flera bra lägen, men man lyckades inte få in pucken bakom Ersson förrän man några minuter senare fick ett powerplay. Arttu Ilomäki skickade in kvitteringen bara tio sekunder in i det numerära överläget.

1-1 stod sig hela perioden ut och matchen gick till förlängning.

Brynäs vann efter lång granskning

Bara två minuter in i förlängningsperioden fick Brynäs ett powerplay men man lyckades inte utnyttja det. Strax efter delade Noel Gunler ut en crosschecking på Emil Andrae men slapp undan utvisning.

Båda lagen hade flera bra lägen men det dröjde fram till att det bara återstod 48 sekunder av förlängningen innan ett mål kom.

Linus Ölund lirkade in pucken efter en rörig situation, domaren signalerade direkt att målet skulle granskas då målburen kommit ur position. Målet godkändes till slut och Brynäs vann den första kvalmatchen med 2-1.

– Det är lite oklart där tycker jag vad regeln är, men skönt att det blev mål, säger Linus Ölund i C More.

Ölund säger att man nu har en bra känsla i gruppen efter påskhelgens totala kaos.

– Efter all turbulens har vi samlat oss och haft två bra träningar och två sköna dagar med gruppen. Det känns bra, säger Ölund.

Kvalserien spelas i bäst av sju och den andra matchen spelas i Jönköping på fredag, nedsläpp 19.30.

KLIPP: Här bjuder han på konstnummer i kvalrysaren