Foto: Bildbyrån

Deveaux slipper åtal – ärendet nedlagt

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta Röglespelaren André Deveaux slipper åtal för sitt överfall på Västerås-spelaren Per Helmersson i våras. Helsingsborgs tingsrätt har lagt ner ärendet.

Det var innan kvalseriematchen mot Västerås som Rögles kanadensare André Deveaux gav sig på Västerås Per Helmersson. Han åtalades för misshandel men har sedan en tid tillbaka lämnat landet och nu lägger Helsingborgs tingsrätt ner ärendet.

– Den misstänkte har lämnat landet och förväntas inte återvända, säger åklagaren Margaretha Danielsson Olvon till National Post.

”Har legat som ett ok”

Enligt Deveauxs försvarsadvokat Leif Silbersky var hans klient lättad över beskedet att åtalet blir nedlagt.

– Jag har haft kontakt med familjen. De är jättelyckliga för det har legat som ett ok över dem att han inte ska kunna återvända till Sverige eftersom åklagaren hade sett till att han var anhållen i sin frånvaro, säger han till SportExpressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.