Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Dubbla avstängningar i hockeyallsvenska semifinalrysaren mellan Djurgården och Björklöven

Uppdaterad
Publicerad

Den hockeyallsvenska semifinalserien mellan Djurgården och Björklöven är en riktig rysare.

I går fick Lukas Vejdemo ett matchstraff efter en spearing.

Nu stängs han av i två matcher.

Lika lång avstängning får Björklövens Alex Hutchings.

I slutet av gårdagens match i Stockholm fick Björklöven chansen i powerplay efter att hemmalagets Lukas Vejdemo tilldelats matchstraff efter att ha spetsat Fredric Weigel med klubban.

I dag meddelade Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd att Vejdemo stängs av i två matcher för den spearingen. Anledningen är att det förelåg en skaderisk, skriver disciplinnämnden i sin dom.

Även målvaktsinterference bestraffas

Även Björklövens Alex Hutchings döms till två matchers avstängning. Detta för en målvaktsinterference, som under matchen bara gav en två minuter lång utvisning.

”Även om det inte var hans avsikt att köra på målvakten har han enligt nämnden varit likgiltig för att det kunde bli resultatet när han bröt in framför mål på det sätt han gjorde i den aktuella situationen”, skriver disciplinnämnden, som även bötfäller Hutchings med 6 875 kronor, i sitt beslut.

Nästa semifinalmöte mellan Björklöven och Djurgården, som står 2–2 i bäst av sju matcher, spelas i Umeå på annandag påsk. Modo är sedan tidigare klart för den hockeyallsvenska finalen där vinnaren spelar i SHL nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.