Foto: Bildbyrån

Experten: ”Det är inte underhållande, men...”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klart för semifinal efter 2-0 i kvartsfinalen mot Kanada.

SVT Sports expert Jonas Andersson är imponerad.

– Det är inte underhållande. Men säga vad man vill, ska man spela den här ishockeyn går det inte att göra det mycket bättre, säger han.

På fredag ställs Sverige mot Ryssland i semifinal efter att ha besegrat stornationen Kanada med 2-0 i kvarten.

Lucas Wallmark och Anton Lander blev de blågula målskyttarna.

OS i Peking 2022

– Det är så nära en fulländad defensiv insats som man kan komma. Lasse Johansson spelade på topp i målet och det är extremt få svenska misstag. Man spelade med stora säkerhetsmarginaler, vilket gör att det inte blir så många lägen framåt. Men det är så här Sverige ska spela om de ska ha en chans att ta medalj i den här turneringen, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

Inför turneringen var det många som lyte på ögonbrynen över att förbundskapten Johan Garpenlöv lämnat flera stora målskyttar utanför truppen.

Men Andersson tycker att Tre Kronor motbevisat tvivlarna.

– Jag är imponerad över att ingen svensk spelare faller ur ramen. Det är stenhårt jobb i varje byte. Det är inte underhållande. Men säga vad man vill om Garpenlöv, ska man spela den här ishockeyn går det inte att göra det så mycket bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet